Muzikali na grajskem vrtu

Letošnji letni koncert Glasbenega društva Crescendo je bil čisto poseben tudi za nas, saj smo dva letna koncerta, ki ju sicer organizirata orkester in zbor ločeno, združili v en svečan in gala dogodek pod zvezdami. Na škofjeloškem gradu smo si namreč privoščili potovanje po najlepših melodijah iz najbolj znanih muzikalov. Mladim ustvarjalcem je publika znova dokazala, za koga se trudimo, saj je bil koncert, ki je tokrat ponudil 650 prostih sedežev, razprodan že teden dni pred koncertom, publika pa je po zadnji skladbi tudi vstala in nastopajoče podrla z bučnim aplavzom.

Glasbenemu društvu Crescendo so se z glasovi tokrat pridružili še pevci mešanega mladinskega pevskega zbora gimnazije Škofja Loka in člani otroškega in mladinskega pevskega zbora osnovne šole Predoslje, ki so v muzikal Annie postavili tudi bodoči up solo petja Eva Juvan. Skozi muzikale kot so Levji kralj, Fantom iz opere, Briljantina, Lasje, Chicago in druge pa so nas povedli še mladi solisti iz celovškega deželnega konservatorija za glasbo: Tanja Klančnik, Laura Kmetič in Luka Juteršek, poleg njih pa še mlada slovenska operna zvezda iz ljubljanske akademije za glasbo Tajda Jovanovič. Muzikale je v rdečo nit spletel žametni glas glasbenega društva Crescendo Gašper Murn.

Kljub izčrpanosti ob koncu koncerta je bil dirigent Žiga Kert navdušen nad izvedenim koncertom, sploh ob takem sprejemu publike. Pravi pa, da časa za počitek v glasbenem društvu Crescendo ni, zato se že intenzivno pripravljajo na nove projekte!